Figyelem!

A 2024. éves 15 ezer Ft tagdíjat igénylőknek NYILATKOZATOT kell kiállítani és január 31-ig az iroda címére kell elküldeni. A nyilatkozatot a januári „Csütörtöki napi” rendezvényeken is le lehet adni. A nyilatkozat letölthető a Kamaránk honlapjáról. Aki nem adja le a nyilatkozatot az automatikusan postai úton számlát fog kapni a rendes évi tagdíj 30 ezer Ft-os összegéről.

Zöld könyves engedélyek meghosszabbítása

II. Kategóriás növényvédelmi engedélyek (zöld könyvek) meghosszabbításának helyei és időpontjai: Szentes-Berekhát Megoldás Kft december 1-én 9 órától, Hmvhely, Tóalj u Zátony Pizzéria december 15-én 9 órától.                                                                                                         A továbbképzésre a személyi adatokat, valamint a FELÍR számot és ehhez kapcsolódó növényvédő munkavégzési tevékenység azonosító számát kell hozni. Információ: 30/636-1107

Figyelem!

80 órás növényvédelmi alaptanfolyam szervezésére kerül sor a 43/2010. FVM rendeletben előírtak alapján. A tanfolyamok kezdete: 2023. december 9. (szombat) 9 óra. Helye: Hmvhely, SZTE Mg. Kar kollégiuma és 2023. december 11. (hétfő) 15 óra. Helye: Szentes-Berekhát, Megoldás Kft telephelye. További információ: 30/636-1107 telefonszámon.

 

Mérnöki továbbképzés 2023. évben

Növényvédelmi felsőfokú végzettséggel rendelkezők részére továbbképzést szervezünk 2023. december 4-től 8-ig Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. szám alatti SZTE Mg Kar Kari Tanács termében. A továbbképzés kezdésének időpontja: december 4.    9 óra.  Jelentkezési lapot az iroda kiküldi azon kamarai tagok részére, akik az utolsó kamarai továbbképzésen részt vettek. Információ: 30/636-1107 telefonszámon.

A 2008. évi LXVI. törvény 16. § (3) bekezdés b) pontja előírja a FELIR azonosító feltüntetését a növényorvosi vényen.

A következő módon lehet FELIR azonosítót generálni:

portal.nebih.gov.hu honlapon az ügyfélprofil/e-ügyintézés, részen kell belépnie a saját ügyfélkapus jelszójával. Amennyiben még nem szerepel a NÉBIH rendszerében,  kérjük mindenképpen a saját adatokkal regisztráljanak. Válassza „ Tevékenységek” csempét és a „FELIR azonosítót kérek” utána kiválassza a szakterületet” Növényvédelem ” és a” Növényorvosi tevékenységet”, utána generál magának FELIR azonosítót.Akinek másik tevékenységből van FELIR azonosítója a plusz tevékenységet ugyan itt kell hozzá regisztrálnia.

Olyen esetekben amennyiben nincsen benne a listában a növényorvos jelezni kell a hiányosságot a NÉBIH szakiranyito@nebih.gov.hu e-mail címén, és egyúttal meg kell adni a lakcímét, kamarai azonosító számát, FELIR számát, amely alapján a NÉBIH kezdeményezi a MÁK-nál a növényorvosok listájának kiegészítését.

Ha a lista kiegészítése megtörtént, a NÉBIH vissza fog jelezni az e-mail küldője részére. Amennyiben a növényorvos nem rendelkezik FELIR azonosítóval, regisztrálnia kell a NÉBIH FELIR rendszerében, és ott a növényvédelemhez tartozó tevékenységeket kell kiválasztania. A regisztrációt a következő linken található rendszeren keresztül tudja elvégezni: http://portal.nebih.gov.hu/felugyeleti-dij Amennyiben problémája vagy kérdése van a regisztráció kapcsán, kérjük forduljon a FELIR ügyfélszolgálathoz.

A FELIR ügyfélszolgálat elérhetőségei

Telefon: 06-1/336-9024
Fax: 06-1/336-9230
E-mail: felir@nebih.gov.hu
Levelezési cím: 1525 Budapest Pf.: 121

 

  • A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 19. §-a alapján az I. és II. forgalmi kategóriájú növényvédő szer vásárlására és szállítására, az arra nem jogosult személy csak a szakirányító által kiállított, egyszeri vásárlásra jogosító növényvédelmi-növényorvosi vénnyel jogosult.
  • Az elektronikus növényorvosi-vény rendszer e-veny.hu  alatt érhető el. A felhasználónak a rendszer használatához regisztrálni szükséges. A belépéshez azonosítóra van szükség, ami a növényorvos engedélyének száma lesz. Az azonosító beírása után be kell írni az egyedi jelszót. A jelszót a felhasználó a rendszertől kapja e-mailben a regisztrációja során.
  • A papíralakú növényorvosi vény az irodánál vásárolható, melyet személyesen lehet átvenni.