Fontos felhívás!!

 • Tájékoztatom a Tisztelt Kollégákat, hogy a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezetvédelmi Igazgatóságával egyeztetve, velük megállapodva az egészségügyi vészhelyzet időszakára a növényorvosi vény használattal és növényvédő szer vásárlással kapcsolatban az alábbi változás történik.Ismételten kérjük a Tisztelt Kollégákat, hogy a veszélyhelyzet időszakára lehetőség szerint az elektronikus vény használatát helyezzék előtérbe.Növényorvosi vény kiállítása a vényköteles növényvédő szerek esetében a veszélyhelyzet időszaka alatt sem nélkülözhető. Növényorvosi vény utólagos kiállítása nem lehetséges.Ugyanakkor a veszélyhelyzet időszakára a NÉBIH a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarával egyetértve engedélyezi, hogy a kereskedők a vényen felírt növényvédő szer helyett annak hiányában helyettesítő szert adhassanak ki (abban az esetben is, ha az a vényen nem szerepel). Helyettesítő növényvédő szerként az a készítmény fogadható el, amelyik hatásában szakmailag megfelelően tudja pótolni a vényen felírt szert.A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának és tagságának komoly felelőssége, hogy ebben a rendkívüli időszakban is megfelelően tudja biztosítani a növényvédő szerek szabályos és biztonságos felhasználását úgy, hogy a megnehezedett napi ügyintézésben,  az inputanyag beszerzési és ellátási nehézségek közepette a magyar mezőgazdaságban dolgozók  tevékenységét ne hátráltassa.               Dr. Tarcali Gábor országos elnök
 • Figyelem! A koronavírus veszélye miatt a kamarai irodában, Hódmezővásárhely, Csomorkányi u 56. szám alatti ügyfélfogadás szünetel!
 • II. forgalmi kategóriájú engedély     (zöldkönyv) meghosszabbító továbbképzés lesz április 17-én, pénteken 13 órától Hódmezővásárhely, Petőfi út 10. SZTE Mg Kar Kollégium előadóterme. A kialakult helyzetre való tekintettel a továbbképzés elmarad!!
 • Figyelem! A közgyűlési meghívóval együtt kiküldött sárga színű Nyilatkozat csak a közgyűlésre való előterjesztést szolgálta. Aki igénybe veszi a nem praktizáló tagoknak járó kedvezményezett 15.000 Ft éves tagdíjat, személyesen kell megjelennie csütörtöki fogadó napokon a kamara irodájában és személyesen kell a Nyilatkozatot aláírni és a saját bélyegzővel ellátni. A 15.000 Ft éves tagdíjat is az irodában kell készpénzzel rendezni. Aki március 31-ig a Nyilatkozatot nem tölti ki, az március 31. után a tényleges éves tagdíjról, 30.000 Ft-ról fog kapni számlát.
 • A XIV. Növényorvosi Napon Gulyás János kamarai tagunk “Kiváló Növényorvos” kitüntetésben részesült.                    (középen, sötétkék öltönyben)
 • A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 19. §-a alapján az I. és II. forgalmi kategóriájú növényvédő szer vásárlására és szállítására, az arra nem jogosult személy csak a szakirányító által kiállított, egyszeri vásárlásra jogosító növényvédelmi-növényorvosi vénnyel jogosult.
 • Az elektronikus növényorvosi-vény rendszer e-veny.hu domain név alatt érhető el. A felhasználónak a rendszer használatához regisztrálni szükséges. A belépéshez azonosítóra van szükség, ami a növényorvos engedélyének száma lesz. Az azonosító beírása után be kell írni az egyedi jelszót. A jelszót a felhasználó a rendszertől kapja e-mailben a regisztrációja során.
 • A papíralakú növényorvosi vény az irodánál vásárolható, melyet személyesen lehet átvenni.
 • Felsőfokú végzettséggel rendelkezők részére a kötelező 5 évenkénti továbbképzés 2020. december 7-11 között lesz, Hmvhely, SZTE Mg Kar Kollégiumának előadótermében. Az értesítést az iroda megküldi. Megjelenés az első napon december 7-én (hétfőn) 8. 30 órakor a közölt helyszínen.
 • Zöldkönyves , 8 órás utolsó továbbképzés: február 28. Csongrád, Szentháromság tér 14.
 • 80 órás tanfolyamot ősszel szervezünk.